tisdag 16 februari 2010

Utsikt från ytterkanten av staden 2008-08-30

Så är jag då äntligen installerad i min lägenhet i en annan ytterkant av vår stad. Fortfarande står några kartonger ouppackade. Jag läste någonstans att det man inte använt på ett år, kan man lika gärna göra sig av med, för det behöver man i alla fall inte. Så jag väntar! Med att packa upp dem alltså! Kommer inte ens ihåg vad det är i dem och då kan det ju inte vara något viktigt.

Flytten hit gick förvånansvärt lätt. I ärlighetens namn ska sägas att jag inte har frågat de vänner och släktingar som hjälpte mig om de tyckte det samma. Jag har börjat bo in mig så att jag kan hitta lysknapparna fast det är natt. Det känns alltid tryggt. På väggarna finns både blommor, tavlor och annat smått och stort, (både det som behövs och inte) så det känns som ”mitt hemma.”

Tycker inte jag kan önska mig mera, hiss i huset och fönster i badrummet och BLÅTT kakel!
Jag älskar blått. En gång tapetserade jag min lägenhet i bara olika blå nyanser. (Litet vitt eller beige som kontrast). De större barnbarnen kallade den för ”mormors lilla blåa tvåa!” Nåja, jag tapetserade inte själv och det var nog tur. Vissa människor ska hålla sig till det de är bra på och inte ge sig på nya saker. Till den sorten hör jag. Det kan bli en ganska dyr lärdom!

Min lilla daghund Elsa, behövde knappt en dag i min nya lägenhet innan hon konstaterade att här bodde hon också. Samma möbler och samma hundkorg som hon var van vid, finns på plats och dessutom det viktigaste, hundmat och hundgodis tillgängligt. Hon lärde sig rekordsnabbt vilket skåp det finns i.

Dessutom älskar hon att åka hiss. Hennes matte använder trapporna och då försöker Elsa dra med henne till hissdörren. Nu har hennes matte två friska ben att gå på, så det försöket går matte inte på!

Förhoppningsvis ska jag också få, om inte friska, så åtminstone friskare ben att gå på, jag också. Ska läggas in för att få en knäprotes nästa vecka. Jag hoppas att det ska kunna bli trapporna även för mig efter det. I alla fall nedför. Det måste nog bli uppför också, om jag ska bli av med det extra som jag stoppat i mig för att det var ”så tråkigt när det regnade”, (vilket ju har varit ganska ofta) eller ”så varmt att det inte gick att vara ute på balkongen,” eller……..

Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar